+36 20 4343 704
info@tiszatovendeghaz.hu

Íjászat, fúvócsőpálya

Íjászat

 

ÍJÁSZPÁLYA, KEZDŐKNEK, HALADÓKNAK, GYEREKEKNEK.

Az íjászat hozzájárul a koncentráció, valamint az erő fejlődéséhez, és egy kis bepillantást nyújt eleink életmódjába.

 

Rendezhetünk versenyeket, tökéletesíthetjük technikánkat, fogadásokat köthetünk vagy akár egy összetett sport porogram részeként is használhatjuk az íjászpályát, mely a Vendégház lakóinak ingyenes.

 

Mindezt tradicionális íjakkal, állatokat formázó célpontokkal és vesszőfogó háttérrel.

 

 

Fúvócsőpálya

 

Hajszálpontosan nehéz megmondani, hogy a fúvócső valójában mennyi ideje létezik. Egyes vélemények szerint körülbelül 350 000 éves, vagyis valamikor a bunkósbot és a hajítódárda után találták fel, így ez az első olyan fegyver, amely rokonságba hozható a dobófegyverekkel. A történelem előtti kor embere falevelekkel álcázta magát, és madarakra, illetve más kis testû zsákmányokra vadászott fúvócsöve segítségével. Mivel a közelharchoz túl hosszú és törékeny eszközrõl van szó, ezért használata elsõsorban csupán néhány, az Egyenlítõ környékén élõ emberre korlátozódott.

 

A fúvócső az őserdei bennszülöttek vadászeszköze volt, amit ők maguk készítettek. A kiszemelt zsákmány közelébe lopózva mérgezett hegyekkel ellátott nyíllakat lőttek ki, így ejtették el a táplálkozásul szolgáló állatokat. A modern embereket mindig lenyűgözte őseik harcmodora, felszerelése, szerszáma. Ez is egy ilyen felszerelés, örömet szerez a mai embernek, ha kipróbálhatja. A fúvócső kb. egy méteres, a hozzá tartozó nyilakat erős fújással kell a célba juttatni. Nagyon pontosan lehet vele célozni, amihez természetesen kell némi gyakorlat, de kipróbálni feltétlen érdemes.

 

 

 

 

 

**CRIMTANREMARKETING**