+36 20 4343 704
info@tiszatovendeghaz.hu

Kerékpározás

 

Töltse el tartalmasan a Tisza-tó melletti napokat! 

Kerékpár vízre vagy aszfaltra.

 

 

A Tisza-tavat körülölelő kerékpárúton több mint 70 kilométert tekerhet úgy, hogy közben nem kell 1 m szintkülönbséget sem leküzdenie. Kiskörétől Tiszafüredig így is végig lehet menni.

 

A gát természetes kilátóként funkcionál, utunk során 2-3 méter magasból nézhetünk rá a Tóra, a természetvédelmi területekre. A részben az EuroVelo 11 útvonalat érintő körkerékpárút nagyon jól tervezhető 70-120-170-km-es körökre, attól függően, hogy hol kompolunk át a folyón (Nagykörű-Fegyvernek, Tiszaroff-Tiszasüly, Abádszalók –Kisköre töltés), Egyek-Tiszadorogma, Tiszacsege-Ároktő). a körkerékpártúrának lehet kombinálni vízitúrákkal, ebben segítenek a Tisza-tavi Túraközpontok.

 

Ha nem ragaszkodik saját kerékpárjához, a vendégház lakói számára bérelhető túrakerékpárok állnak rendelkezésre. Több mint 1200 km további túraútvonalat ajánlunk a felfedezők figyelmébe, melyet a Tisza-tavi kerékpáros kiadványokban és a boltokban vásárolható Kerékpáros térképekben is megtalál. GPS segítségével azonban könnyen bejárhatóak az útvonalak. Kis forgalmú utakon, néha földutakon, de 70%-ban jelölt kerékpárutakon vezetnek a túrák.  

 

 TIPP:
Kerékpáros túránk során érdemes megállni több helyen is Sarudon: meglátogatni a Tisza-tavi miniZOOt, Közép Európa legnagyobb vízi játszóterét, jetskizni Abádszalókon, bejárni Tiszafüred-Örvényen a Tiszavirág Ártéri Sétautat, vagy különleges halételeket fogyasztani a Fehér Amúr étteremben Poroszlón. Ezek a helyek mind a kerékpárút közelében vannak, de természetesen ezen kívül is akadhatunk több érdekes pihenőhelyre és élményre is utunk során.

 

 

**CRIMTANREMARKETING**