+36 20 4343 704
info@tiszatovendeghaz.hu

Tisza-tavi toboroZOO!

Tisza-tavi toboroZOO!

 

Tisza-tavi táboroZOO

 

 1. Tisza-tavi miniZOO állatsimogató – Légy részese egy állati kalandnak Sarudon, a Tisza-tó „gyöngyszemében”! - A Tisza-tavi táboroZOO középpontjában elsősorban állataink kis birodalma áll, a Tisza-tavi miniZOO. A táborozó gyerekek szakvezetés mellett ismerheti meg állatainkat és történetüket. Kipróbálhatják magukat a jó gazda szerepében, az állatok gondozásában, etetésében egyaránt. Az állatok reggeli és esti etetésében, illetve az állatok körüli tevékenységekben a gyerekek szervesen részt vennének felügyelet kíséretében, turnusok formájában. Nem titkolt célunk az embereket kapcsolatba hozni egy letűnőben lévő világgal, ahol az állatok szerves részét képezik a rendszernek. Mi ezt a világot szeretnénk már a legkisebbeknek is megmutatni, testközelből.

          Az állatsimogató látogatása kb. 3 órás időtartamú, a reggeli etetések 7:30-kor kezdődnek, az esti etetés pedig vacsora előtt kb. egy órával történik. További információk: www.tiszataviminizoo.hu vagy a Facebook-on.

 

 1. Kerékpár túrák Magyarország második legnagyobb tava mentén – A táborozók részére igény szerint hosszabb-rövidebb kerékpártúrákat szervezünk a Tisza-tó árvízvédelmi töltésén futó, EuroVelo kerékpárhálózathoz tartozó kerékpárúton. Kerékpárokat és túravezetőt természetesen biztosítunk a feledhetetlen élményhez.
 2. Egyik legkedveltebb kerékpár túránk a kiskörei hallépcsőhöz és Vízerőműhöz vezet. Az úti célunk felé tartva megismerjük a Tisza-tó jobb partjának lenyűgöző változatosságát és élővilágát, majd megérkezvén Kiskörére megismerjük az Tisza magyarországi szakaszának második vízlépcsőjét és a mellette nemrégiben épült egyedülálló hallépcsőt is. Ezt követően igény szerint az ebédre is sor kerülhet az egyik helyi étteremben. A túra kb. 3-4 órát (ebéd nélkül) és 30 km-t (oda-vissza értendő) vesz igénybe.

2/b Egy másik választható kerékpár túránk igen izgalmas és látványos gasztronómiai programhoz vezet, amiért megéri néhány km-rel többet tekerni. A tó déli öblének partján tovább haladva elérjük Abádszalók települését ahol a Vitorlás Vendégházban, egy csoki műhelyben ismerhetjük meg a csoki készítés fortélyait, amiket aztán ki is próbálhatunk és akár haza is vihetünk. Egyedülálló a sulyom krémmel töltött bon-bon készítése, mely igazi különlegesség és egyben a műhely védjegye is. Igény szerint helyben ebéd is beiktatható. A túra és a csoki műhely látogatása kb. egy napos programnak felel meg, a túra így kb. 40 km-re bővül (oda-vissza értendő).

 

 1. Kenu túrák a vadregényes Tisza-tavon – Kenu túráink a szomszédos Poroszlóról indulnak szakvezetéssel és megfelelő felszerelések biztosításával (mentőmellények, evezők, kenuk). Mivel a kenuállomás nincs messze a tábortól így annak legcélszerűbb megközelítési módja egy bemelegítő kerékpár túra, mely nem vesz igénybe egy órát. A táborozók indulás előtt tájékoztatást kapnak az evezési technikákról és a vízi közlekedés szabályairól. A túrák igény szerint alakíthatóak, akár egész napos programnak is kiválóak, időtartamuk egyedileg választható. Erős szél vagy rossz idő esetén a kenu túrákat nem áll módunkban megrendezni, ezúton is kérjük szíves megértésüket.

 

 1. Tisza-tavi Ökocentrum – A Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón, Európában egyedülálló látványosságként mutatja be hatalmas édesvízi akváriumát. A létesítmény bemutatja a Tisza-tó és a Tisza-völgyének természeti értékeit, gazdag állat- és növényvilágát, emellett nagy kiterjedésű szabadidőparkkal is rendelkezi, melyben számos állatfajjal lehet megismerkedni, valamint játszóterek is helyet kaptak. A program egy egész napot igénybe vesz, igény szerint helyben az étkezés megoldható. Sarudról helyközi buszjárattal lehet eljutni Poroszlóra, a buszmegállótól kb. 15 percnyi séta az Ökocentrum. További információk: www.ttoc.hu

 

 1. Kalandsziget – Tiszafüred – A Kalandsziget Tiszafüreden az ország legnagyobb kalandparkja, mely a Tisza-tavon egy szigeten található hangulatos erdei környezetben. Elsősorban a sport- és szabadidős tevékenységet kedvelőknek ajánljuk, ahol számos akadálypályát, csúszó pályát és több mászó tornyot is meghódíthatnak a kalandvágyó táborozók. Sarudról helyközi buszjárattal lehet Tiszafüredre eljutni. További információk: www.kalandsziget.hu

 

 1. Tisza-tavi Vízi Sétány – A Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozó létesítmény Poroszlóról kishajójárattal közelíthető meg, majd 1500 méter hosszú pallóúton, száraz lábbal sétálhatunk a víz felett, miközben betekintést nyerhetünk a Tisza-tó vadregényes vízi világába. A Tanösvényen számos madármegfigyelő ház és egy kilátó torony is helyet kapott az élővilág hatékony felfedezése érdekében. Igény szerint szakvezetés is kérhető, a program időtartam kb. 2-3 óra. Étkezés Poroszló településen megoldható. További információk: www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/vizisetany

 

 1. GPS –túrák, játékos tájékozódási versenyek – A táborlakók játékos formában ismerkedhetnek meg a modern tájékozódási eszköz a GPS használatával és előnyeivel. A készülékeket és a játékos feladatokat biztosítjuk a résztvevők számára. A játékok időtartama változó, kb. másfél-2 óra időtartamúak. Aktív kikapcsolódásnak, időtöltésnek tökéletes választás. A játékokat a táborhoz közel, illetve a településen belül szervezzük.

 

 1. Madarásztúrák földön és vízen – A lenyűgöző élővilág és élőhelyek megőrzése,  védelme kiemelt feladatot kap a Tisza-tavi régió életében, így ennek szellemében kívánunk mi is programokat szervezni. Sarud község kiemelten kedvező természeti adottságokkal rendelkezik, így madarász és élővilág megfigyelő túrák keretén belül kívánjuk megismertetni a jövő generációit természeti értékeinkkel, melyeket a Tisza-tavon és a környező füves pusztákon szeretnénk megvalósítani. A Tisza-tavi túrák során a csónakos túrák szervezése is megvalósítható. A túrák időtartama és tartalma igény szerint alakítható, a túrákhoz szükséges felszerelést (távcsövek, határozók, csónakos madármegfigyelés esetén mentőmellények) biztosítunk.

 

 1. Éjszakai túrák az árterek birodalmában – Mikor lenyugszik a Nap, a környék és a Tisza-tó teljesen más arcát mutatja. Más hangok, más illatok és elsősorban más látvány fogadja az embert, főleg ha az égre tekint. Egy kellemes esti séta keretén belül ismerhetjük meg, az ártéri terület éjszakai életét, valamint élvezhetjük a fényszennyezéstől mentes éjszakai égbolt látványát.

Az éjszakai programok közül választható olyan verzió is, hogy a táborlakók egy estére kivonulnak az ártérre, ahol tábortűzrakás, közös nyársalás és beszélgetés keretén belül sátrakban töltenek el egy estét a szabad ég alatt.  A program természetesen felügyelet mellett történik. A programhoz sátrakat és polifoam-kat biztosítunk.

 

 1. Sport játékok és játékos vetélkedők – A tábor területén nagy terekkel rendelkezünk, amik kiválóan alkalmasak különféle sportversenyek és vetélkedők megrendezésére. A játékokat és a vetélkedőkhöz szükséges eszközöket biztosítjuk, a lebonyolításhoz segítséget nyújtunk. Népszerűbb játékok, mint a számháború, a különböző sorversenyek, biciklis ügyességi versenyek, különböző labdajátékok a kötélhúzáson át, mind-mind megvalósíthatóak.

 

 1. Házi kürtőskalács készítése – A helybéliek még sok esetben művelik és gyakorolják szüleiktől, nagyszüleiktől hagyatékul kapott tudásukat. Ennek egyik remek példája a házi kürtőskalács készítése, melyben a gyerekek is szervesen részt vehetnek, a tészta gyúrásától, az ízesítésen keresztül, egészen a kalács kisütéséig és persze az elfogyasztásáig J A program időtartama a létszámtól függ.

 

 1. Betekintés egy működő gazdaság életébe – A mezőgazdaság és az ezzel együtt járó tevékenységek a mai napig meghatározóak Sarud község, de egész Magyarország életében is. A táborlakóknak lehetőségük van betekinteni egy működő gazdaság mindennapjaiba, megismerkedhetnek a gépekkel, működésükkel, a mezőgazdasági munkálatok ütemezésével, szakvezetés kísérete mellett. A program kb. 2 órát vesz igénybe.

 

 1. Csobbanási lehetőség a Sarudi szabadvízi strandon – A tábortól kb. 2 km-re lévő szabadvízi strand a nagy hőségben hűsítő programot kínál. A strandra belépőjegy váltása szükséges, melynek összegéről a későbbiekben egyeztetés szükséges.

 

 1. Szabadon választható programjaink közül megemlítenénk még a kézműves foglalkozásokat, melyekhez szükség esetén felszerelést biztosítunk (ollók, ragasztók, fa elemek, papírok, ceruzák, színezők, stb..). A táborozók és a pedagógusok saját kreatív felszerelésüket is hozhatják, a megfelelő helyszínről gondoskodunk.

Emellett kollégáink igény szerint tematikus előadásokkal is készülnek természetvédelmi, madarász és Tisza-tavi témákban egyaránt, melyeket Power Point-os vetítésekkel tesznek színesebbé, de természetesen a projektor segítségével egy esti mozifilm vetítése is megoldható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Árak

Belépőjegy:

Gyermek / Diák/ Nyugdíjas
(3-18 éves):400 HUF/fő

Diák / Csoportos
(15 fő felett): 350 HUF/fő

Felnőtt (18+ éves): 500 HUF/fő

 

Íjászat/fúvócsövezés: 1.000 HUF/20 lövés

Állateledel: 200 HUF/200g (1.000 HUF/kg) 

Csoportos kedvezmény

Óvodás és iskolás csoportokkal érkező pedagógusok számára a belépés díjtalan, a csoportot kísérő szülők számára kedvezményes!
Csoportoknak szóló további kedvezményes ajánlatokért és külön szolgáltatásokért keresse munkatársunkat, a +36 20/ 4067117 telefonszámon!

Elő jelentkezés szükséges!!

Az árak Forintban értendők és az áfát tartalmazzák.

Nyitva tartás:

Hét minden napján: 10.00-18.00

**CRIMTANREMARKETING**